Cavalerii aerului – modele pentru cei mici

Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” din municipiul Slobozia a organizat Marți, 22 august 2023, o vizită la Baza 86 Aeriană – Borcea. Scopul activității „Cavalerii aerului – modele pentru cei mici” a fost acela de a cunoaște cât mai multe detalii despre meseria de pilot și despre avioanele de luptă.

Cei 46 de copii au avut ocazia să descopere istoria acestei Baze militare, au văzut avioane de luptă în momentul decolării, au primit informații tehnice despre aeronavele de luptă, iar cea mai mare bucurie a fost aceea de a privi îndeaproape cabina avionului F16 cu dublă-manșă.

Militarii din secția de pompieri a unității au oferit un moment distractiv pentru prietenii Sfântului Matei, udându-i cu apă direct din autospecială.

La sfârșit, preotul capelan Moga Victor Cristian ne-a primit cu brațele deschise în capela unității militare, unde Raisa Radu, membră a grupului „Prietenii Sfântului Matei” a interpretat o priceasnă.

Mulțumim în mod deosebit conducerii Bazei 86 Aerienă care a aprobat desfășurarea acestei activități și reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița (DGASPC – Ialomița) pentru susținerea deplasării.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *