RAPORT DE ACTIVITATE 2019

RAPORT DE ACTIVITATE 2019

La nivelul parohiei "Sfântul Evanghelist Matei" - Slobozia, activitatea desfăşurată în anul 2019, după cum urmează:

Slujbele oficiate cu prilejul diferitelor evenimente din cursul anului bisericesc
14 ianuarie 2019 – slujba de Te Deum pentru Ziua Unirii;
23 aprilie 2019 – slujba de pomenire pentru Ziua Veteranilor de război;
04 iunie 2019 - slujba de mulţumire pentru binefacerile primite de cele 20 de familii în cei 50 de ani de viețuire împreună;
06 iunie 2019 – slujba de pomenire pentru Eroii Neamului;
1 decembrie 2019 – slujba de Te Deum cu ocazia Zilei Naţionale a României.

În această perioadă s-au organizat pelerinaje:
„Maica Domnului, ocrotitoarea tuturor creştinilor”, în perioada 23 – 24 martie 2019;
„Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel călăuzitorii tuturor creştinilor”, în perioada 06 – 07 iulie 2019;
„Sfânta Parascheva, temelie neclintită a creștinătății", 11-12 octombrie 2019.

Activităţi culturale în parteneriat
Joi, 04 aprilie 2019, Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” din cadrul Protopopiatului Slobozia în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Slobozia, cu ocazia Zilei Internaţionale a Sănătăţii (07 aprilie), a desfăşurat activitatea catehetică cu tilul „Postul şi sănătatea sufletească”.

În perioada 17-19 aprilie 2019, Parohia „Sfântul Evanghelist Matei" - Capelă Bazar din Slobozia în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia și Școala Generală Nr. 3 din Slobozia, a organizat trei activități specifice Postului Mare.

Marţi, 10 decembrie 2019, activitate social-filantropică în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia.

Slujba pentru începutul anului școlar, la trei instituții de învățământ din cuprinsul parohiei, Școala Gimnaziala Nr. 3, Liceul Tehnologic Mihai Eminescu și Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza.

Organizarea de evenimente specifice
Cu ocazia hramului bisericii, 16 noiembrie 2019, a fost adusă  a fost adusă racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe, cea întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena de la Mănăstirea Pantocrator, din Episcopia Alexandriei și Teleormanului.

Duminică, 03 martie 2019, la Biserica „Sfântul Evanghelist Matei” Capelă Bazar Slobozia a fost organizată acțiunea „Un mărțișor - un zâmbet în suflet”, aflată la a doua ediție. În cadrul acțiunii preoții slujitori au oferit 100 de mărțișoare doamnelor și domnișoarelor prezente la slujbă, aducând astfel un zâmbet în suflet.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar din Slobozia în parteneriat cu Centrul Naţional de Pregătire, Catehizare şi Misiune Ortodoxă pentru Deficienţii de Auz din România şi Diaspora şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România – filiala Ialomiţa, a organizat în perioada 29-30 iunie 2019, un program liturgic destinat persoanelor cu deficienţe de auz din judeţul Ialomiţa.

Activităţi gospodăreşti
În această perioadă cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, s-a reorganizat spaţiul capelei mortuare, de unde a reieşit un oficiu administrativ şi un spaţiu administrativ.

S-au desfăşurat activităţi de reamenajare, organizare, sistematizare şi înfrumuseţare desfăşurate în curtea lăcaşului de cult.

A fost înlocuită uşa principală de acces în lăcaşul de cult.

A fost înlocuită învelitoarea turlei, cu tablă din cupru.

S-a sfințit noua cruce care a fost montată pe turla bisericii

Site web
În data de 22 ianuarie 2019, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincentiu, a fost lansat oficial site-ul web al Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei" - Capelă Bazar (www.capelabazar.ro).

Pagina de Facebook
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 6 februarie 2019, s-a aprobat realizarea unei pagini de Facebook pentru Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” Capelă Bazar, Protopopiatul Slobozia (https://www.facebook.com/sfantulmatei.capelabazar).

Canalul de Youtube al Parohiei
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, în data 5 iunie 2019, a fost lansat canalul oficial de Youtube al Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei”.

Activităţi destinate persoanelor aflate în dificultate identificate în cuprinsul Parohiei
Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar Slobozia în perioada 13 – 17 februarie 2019, a organizat activitatea „Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.” (Galateni 6, 2) – (6 familii aflate în dificultate, cu mulţi copii, în valoare de 990 lei. De asemenea, 2 familii care se aflau în situația de a nu-și putea încălzi locuințele au primit lemne de foc, în valoare de  500 lei).

În perioada 10 - 20 august 2019, Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” din Slobozia, furnizor acreditat de servicii sociale, a organizat activitatea „Maica Domnului, ocrotitoarea tuturor celor necăjiți”. În cadrul acestei activități au fost colectate ajutoare de îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, alimente, care au fost oferite următoarelor categorii de beneficiari: 6 persoane vârstnice, 3 familii devaforizate și 7 copii aflați în dificultate.

Miercuri, 11 septembrie 2019, la Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar din Slobozia s-a desfăşurat activitatea „Biserica şi şcoala împreună pentru educaţia copiilor”. Prin intermediul acestei activităţi au fost oferite ghiozdane complet echipate, jucării, încălţăminte şi rechizite pentru 12 elevi aflaţi în dificultate din cuprinsul Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei”.

Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” din municipiul Slobozia a iniţiat campania de întrajutorare „CUTIA APROAPELUI”, cu scopul de a colecta produse alimentare, alimente de bază, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte, destinate persoanelor aflate în dificultate, în perioada 01 – 31 octombrie 2019.

 Activitate donare de sânge
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar - Slobozia în baza Protocolului de parteneriat încheiat între Protopopiatul Slobozia şi Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomiţa a organizat joi, 28 februarie 2019, acţiunea de donare de sânge Donează sânge, salvează o viață!

Activităţi în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”

Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” Slobozia în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, a organizat miercuri, 24 octombrie 2019, activitatea Dar din dar se face Rai!. În cadrul acestei activităţi, oameni de bine, ajutători ai Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei”, au oferit 80 de kg de gogoşari şi 50 kg de vinete, Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Obţinerea acreditării ca furnizor de servicii sociale
Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” Slobozia a obţinut acreditarea ca furnizor de servicii sociale prin decizie eliberată de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...