Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie Sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la biserica parohială „Sfântul Matei” din Slobozia, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Apostol și Evanghelist Matei.

Sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Marius Gabriel Purcărea și Nicușor Silviu Dascălu, părintele stareț Sebastian de la Mănăstirea Pantocrator, preacuviosul părinte Serafim, consilier eparhial,  preacucernicul părinte protopop Laurențiu  Cioranu și un sobor de preoți și diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ion Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Vasile Daniel Alexandru, a dat răspunsurile liturgice.

Anul acesta, cu ocazia hramului parohiei „Sfântul Matei” din Slobozia, a fost adusă racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe, cea întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena de la Mănăstirea Pantocrator, din Episcopia Alexandriei și Teleormanului.

În cuvântul Său, Preasfințitul Chiriarh a vorbit despre începutul Postului Crăciunului, despre modul în care suntem datori să ne primenim sufletul în timpul acestui post, săvârșind fapte bune și despre exemplul de credință jertfelnică pe care ni-l dă Sfântul Apostol și Evanghelist Matei. A mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Galaction, părintelui stareț Sebastian și obștii Mănăstirii Pantocrator pentru bucuria pe care au făcut-o credincioșilor eparhiei noastre, aducând Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Maria Magdalena, ocrotitoarea  Mănăstirii Pantocrator.

Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit și despre virtutea înțelepciunii, de care au dat dovadă și ctitorii acestei sfinte biserici, îndemnându-i pe credincioși, după cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos, „să-și facă comoară în cer”, astfel ca pomenirea lor să fie din neam în neam.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul a săvârșit slujba de pomenire a fericiților ctitori, slujitori, miluitori și binefăcători ai acestei biserici și a binecuvântat masa pregătită de ostenitorii parohiei și Consiliul Parohial.

Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Maria Magdalena, de la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, va rămâne astăzi până la ora 18:00.

 Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *