Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim la Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar

Duminică, 21 aprilie 2019, când biserica prăznuieşte Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile), la Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar din municipiul Slobozia a fost oficiată Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, iar la sfârşitul Sfintei Liturghii au fost sfinţite ramurile de salcie.

În cuvântul de învăţătură Preacucernicul Părinte Chiriţă Valentin a evidenţiat un moment deosebit de important pentru conştiinţa tuturor credincioşilor în iconomia mântuirii, premergător Intrării Domnului în Ierusalim, şi anume, învierea lui Lazăr din mormânt. Totodată a adresat îndemnul ca fiecare creştin să se ostenească cu timp şi fără timp, să devină neprihănit şi fără de vicleşug, asemenea pruncilor care L-au întâmpinat pe Mântuitorul Iisus Hristos.

De asemenea, un moment de aleasă bucurie a fost astăzi, când credincioşii alături de preoţii slujitori au felicitat pe Preacucernicul Părinte Păun Viorel, care şi-a serbat astăzi ziua numelui.

La iniţiativa Comitetului Parohial şi cu sprijinul tuturor credincioşilor au fost cumpărate veşminte preoţeşti de culoare alb-auriu, acestea fiind sfinţite la sfârşitul Sfintei Liturghii.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să ne dăruiască bucuria și binecuvântarea Sa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *