Ortodoxia este „sarea pământului” (Matei 5, 13)

În fiecare an prima duminică din Postul Mare se numește Duminica Ortodoxiei. În Biserica Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar – Slobozia, a fost săvârşită Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare iar după citirea Pastoralei Sfântului Sinod, s-a făcut colecta pentru Fondul Central Misionar, acest Fond fiind destinat în exclusivitate ajutorării lucrării social-filantropice și misionare a Sfintei noastre Biserici.

„După o săptămână de post şi rugăciune intensă, Biserica ne oferă prilejul binecuvântat de a medita asupra semnificaţiilor pe care le cuprinde duminica de astăzi, numită a Ortodoxiei. Este duminica în care suntem chemaţi să conştientizăm, în chip smerit şi demn, identitatea, unitatea şi actualitatea credinţei noastre.

A fi ortodox nu înseamnă numai apartenența formală la o instituție religioasă, ci înseamnă mai ales un mod de viaţă întrupat în tradiţia dogmatică, liturgică și filantropică a Bisericii Ortodoxe. Înseamnă dreaptă credință, dreaptă viețuire și dreaptă făptuire.” – Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din anul Domnului 2019

La sfârşitul Sfintei Liturghii a fost săvârşită  Slujba specială de sfinţire a icoanelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *