Sărbătoarea Botezului Domnului în Parohia Sfântul Matei – Capelă Bazar Slobozia

În perioada 05 – 06 ianuarie 2019, când este prăznuit Botezul Domnului (Boboteaza – Dumnezeiasca Arătare), soborul de slujitori ai Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar, din municipiul Slobozia a oficiat Sfințirea cea Mare a apei (Slujba Aghesmei Mari).

Astfel, sâmbătă, 05 ianuarie 2019, programul liturgic a început cu slujba Utreniei, a continuat cu Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, apoi a fost oficiată slujba Vecerniei sărbătorii Botezului Domnului unită cu slujba Aghesmei Mari.

Cu ajutorul membrilor Consiliului Parohial, al Comitetului de femei, al enoriaşilor şi al voluntarilor, au fost etichetate şi îmbuteliate 1000 de sticle cu agheasmă care au fost împărţite credincioşilor.

Duminică,  6 ianuarie 2019, a fost oficiată Liturghia Sfântului Vasile cel Mare şi  Sfințirea cea Mare a apei (Slujba Aghesmei Mari).

Sărbătoarea Botezului Domnului, a Epifaniei sau a Teofaniei, este şi sărbătoarea arătării Preasfintei Treimi, pentru că la Botezul Domnului S-a arătat, deodată, lucrarea Tatălui, a Fiului şi a Sfântului Duh.

Apa care este sfințită de Bobotează se va păstra tot timpul anului și se va gusta din ea în ziua Botezului Domnului, opt zile după praznic, dar și atunci când suntem bolnavi sau în mari ispite și încercări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *