Instalarea unui nou preot în parohia „Sfântul Evanghelist Matei” Slobozia

Duminică, 14 octombrie 2018, zi în care întreaga suflare ortodoxă prăznuiește pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, parohia „Sfântul Evanghelist Matei” din Municipiul Slobozia a îmbrăcat haine de sărbătoare prin evenimentul instalării părintelui Cristian Ștefăniță Chiru în postul vacant de preot II. La Sfânta Liturghie au slujit părintele Consilier Administrativ-Bisericesc Ioan Florin Simion, părintele Protopop Ionuț Butu împreună cu părinții slujitori Valentin Chiriță, Viorel Păun și Cristian Ștefăniță Chiru. La momentul predicii, părintele consilier a vorbit despre pilda semănătorului și despre importanța înțelesului pământului celui bun în care sămânța dă rod însutit.

După otpustul Sfintei Liturghii, părintele consilier a prezentat credincioșilor pe preotul Cristian Ștefăniță Chiru, amintind activitatea sa la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, precum și despre activitatea sa din cadrul Biroului de Asistență Socială al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Mai apoi i-a oferit Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce încurajându-l să continue lucrarea misionară în noua parohie și să fie mereu în slujba lui Dumnezeu și a credincioșilor. Părintele protopop Ionuț Butu, după ce a dat citire deciziei de numire, l-a felicitat pe părintele nou instalat, urându-i să aivă multe împliniri duhovnicești în noua familie. În cuvântul său, părintele Cristian Ștefăniță Chiru și-a arătat recunoștința pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, mulțumind Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru misiunea și încrederea acordată de a păstori credincioșii pe calea mântuirii.

La finalul acestui moment, părintele paroh Valentin Chiriță, de asemeni a mulțumit Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru dragostea și purtarea de grijă permanentă față de această parohie, asigurând pe noul părinte de toată dragostea și sprijinul acestei comunități.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *